Vilken höjd ska bordet ha när jag står upp?

Våra höj- och sänkbara elevbord är lätta att anpassa för såväl små lågstadiebarn som elever i vuxenstorlek. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen el krävs. Borden går att höja från 75 – 119 cm. I tabellen nedan ser du ungefär vilken höjd på bordet som är lämplig, men det enklaste är att helt enkelt ställa in bordet i navelhöjd, då får du en höjd som gör att du kan arbeta bekvämt med armen i 90° vinkel mot bordsskivan.

Vilken höjd ska bordet ha när jag sitter ned?

Först och främst ska du, om du kan, försöka sitta så högt du kan och sträcka på dig. När du hittat en bekväm ställning ska armarna kunna vila avslappnat med 90°vinkel mot bordsskivan för bästa avlastning.

Varför ska jag ha en matta?

Mattan är till för att det ska vara skönt att stå, och för att ge dig möjlighet att stå så länge som du önskar.

Var ska mattan ligga?

Placera mattan så du kan stå mitt på den och samtidigt vila armarna skönt på bordet. När du inte står upp eller inte är vid ditt bord så kan du hänga upp mattan på kroken.

Hur långa perioder ska man stå upp?

Det är upp till varje individ att stå så länge man tycker det är skönt. Det beror på helt på hur du mår och vad du känner passar just dig just då. Pröva dig fram!

Varför ska man stå?

Forskning visar att vi  tyvärr sitter för mycket och rör på oss för lite här i Sverige. När man ställer sig upp vaknar kroppen till liv och du aktiverar små muskler i kroppen och både kroppen och knoppen blir piggare. Det fina med att stå är att det är både bra när du är trött och har när du har “spring i benen”,  för när du känner dig trött och ställer dig upp blir du piggare och är du väldigt pigg så kan det hjälpa att stå upp istället för att sitta och få myror i brallan.

Behöver jag inte ha stol nu när jag har köpt ett ”ståbord”?

Vi tror att variation är det bästa för kroppen. StandUp DESK elevbord är ett höj- och sänkbart bord, vilket betyder att det är gjort för att du ska kunna jobba både stående och sittande med en bordshöjd som passar för just dig – oavsett hur lång eller kort du är. Så stolen är bra att ha till hands när du känner för att sitta!

Hur ska vi möblera vårt klassrum med våra StandUp DESK?

StandUp DESK är framtagna för att varje elev ska arbeta med en optimal arbetsställning, både vid stående och sittande arbete.  Borden ger ett flexibelt arbetssätt som passar oberoende hur klassrummet ser ut och vilket ämne man har. Spaken, som man höjer och sänker bordet med, kan fås på båda sidor av bordet vilket möjliggör att du kan möblera borden två och två i grupp, i så kallad biosittning eller U-format. StandUp DESK kan även fås med hjul på de främre benen för att vara extra flexibla att flytta utefter just ert ändamål och syfte med dagen eller ämnet. Testa er gärna fram. Läs mer om möblering här!

 

Vårt bord fungera inte som det ska!

StandUp DESK är svensktillverkat för skolmiljö, bordet ska kunna höjas och sänkas dagligen under mycket lång tid. Vi  är noga med att våra produkter är hållbara och att de uppfyller dina förväntningar. Är du inte nöjd eller om du inte tycker bordet fungerar som det ska – hör av dig till oss på info@matting.se
Vi vill att du är nöjd!

Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss på info@matting.se.